Wijkverpleging nodig?

Wanneer u ziek bent, herstellende van een operatie of lichamelijk handicap hebt, kunt u wijkverpleging ontvangen. Om in aanmerking te komen voor wijkverpleging wordt er eerst een beroep gedaan op uw eigen zelfredzaamheid.

Dit betekent in de praktijk dat u eerst in uw eigen omgeving moet kijken of er familie, buren of vrienden zijn die u kunnen helpen. U kunt ook een beroep doen op vrijwilligers voor bijvoorbeeld het doen van boodschappen. Of u kunt uw vraag stellen bij een buurthuis of een welzijnsinstelling bij u in de buurt. Dit zijn algemene voorzieningen om u te ondersteunen bij uw vraag.

Pas wanneer het u niet lukt om uw hulpvraag met uw omgeving, voorzieningen en of hulpmiddelen op te lossen, dan kunt u een melding van uw hulpvraag doen bij ZorgMee. Samen met u zullen wij kijken hoe wij gezamenlijk de hulpvraag kunnen oplossen.

Verzorging thuis

Indien u tijdelijk of langdurig hulp nodig heeft bij uw dagelijkse persoonlijke verzorging kunnen onze verzorgenden u op allerlei manieren helpen. Bijvoorbeeld bij het wassen, douchen, aankleden, scheren, ogen druppelen en het toiletbezoek. Maar ze geven ook voorlichting over woning- aanpassingen en medicijngebruik. Bovendien begeleiden zij uw naasten en leren hen omgaan met uw beperking.

Verpleging thuis

Wij bieden verpleging aan in opdracht van een arts d.m.v. een uitvoeringsverzoek. Het team van verpleegkundigen en verzorgenden staat klaar voor o.a.: wond- en stomazorg, injecteren, bloedsuiker meten, medicatie uitzetten en toedienen, blaasspoelen en katheteriseren, geven van sondevoeding, compressietherapie enzovoort. Daarnaast geven onze medewerkers informatie over chronische ziektes en aandoening zoals diabetes en COPD, advies en instructie over o.a. medicijngebruik of het aanleren van voorbehouden verpleegtechnische handelingen.

De verpleging is gericht op herstel of voorkoming van verergering van de aandoening of handicap. Het gaat daarbij om: het uitvoeren van verpleegkundige handelingen; signalerende, begeleidende en voorlichtende taken; het oefenen in zelfzorg, bijvoorbeeld leren injecteren of leren omgaan met zelfzorgapparatuur. Alle verpleegtechnische zorg die geboden wordt in het ziekenhuis, huisartsen praktijk of thuis situatie valt onder de ZVW.

Kosten

De Wijkverpleging valt sinds 2015 onder de Ziekteverzekeringswet (Zvw). Daarin geldt dat u voor wijkverpleging in 2015 geen eigen bijdrage en geen eigen risico betaalt.

Onze wijkverpleegkundigen doen zelf de intake en indiceren uw zorgvraag. U heeft voor wijkverpleging geen CIZ indicatie meer nodig. Ook uw huisarts, specialist, transferverpleegkundige kan de zorg bij onze wijkverpleegkundige aanvragen.

Meer weten?

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie over wat ZorgMee voor u kan betekenen? Neem dan contact op met één van onze zorgconsulenten bij u in de buurt. Dit kan telefonisch via de algemene telefoonnummer van ZorgMee tel: 020-244 28 28.  Uiteraard kunt u uw vraag ook stellen via onze online aanmeldformulier.

Wijkverpleegkundige spreken?

Als u de wijkverpleegkundige telefonisch wilt spreken maakt u hiervoor een terugbel afspraak bij de assistente. Zij noteert uw gegevens en de aard van uw klachten. In de middag wordt u door de wijkverpleegkundige teruggebeld.

Over ons

020 244 2828

Willem de Zwijgerlaan 350, Etage 2, 1055 RD Amsterdam

Bent u geïnteresseerd in een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden bij ZorgMee? Verzend dan onderstaand formulier en wij maken zo spoedig mogelijk een afspraak met u.