Wijkverpleging nodig?
Wanneer u ziek bent, herstellende van een operatie of lichamelijk handicap hebt, kunt u wijkverpleging ontvangen. Om in aanmerking te komen voor wijkverpleging wordt er eerst een beroep gedaan op uw eigen zelfredzaamheid.
Pas wanneer het u niet lukt om uw hulpvraag met uw omgeving, voorzieningen en of hulpmiddelen op te lossen, dan kunt u een melding van uw hulpvraag doen bij ZorgMee. Samen met u zullen wij kijken hoe wij gezamenlijk de hulpvraag kunnen oplossen.
Verzorging thuis
Verpleging thuis
De verpleging is gericht op herstel of voorkoming van verergering van de aandoening of handicap. Het gaat daarbij om: het uitvoeren van verpleegkundige handelingen; signalerende, begeleidende en voorlichtende taken; het oefenen in zelfzorg, bijvoorbeeld leren injecteren of leren omgaan met zelfzorgapparatuur. Alle verpleegtechnische zorg die geboden wordt in het ziekenhuis, huisartsen praktijk of thuis situatie valt onder de ZVW.
Kosten
De Wijkverpleging valt sinds 2015 onder de Ziekteverzekeringswet (Zvw). Daarin geldt dat u voor wijkverpleging in 2015 geen eigen bijdrage en geen eigen risico betaalt.
Onze wijkverpleegkundigen doen zelf de intake en indiceren uw zorgvraag. U heeft voor wijkverpleging geen CIZ indicatie meer nodig. Ook uw huisarts, specialist, transferverpleegkundige kan de zorg bij onze wijkverpleegkundige aanvragen.
Meer weten?
Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie over wat ZorgMee voor u kan betekenen? Neem dan contact op met één van onze zorgconsulenten bij u in de buurt. Dit kan telefonisch via de algemene telefoonnummer van ZorgMee tel: 020-244 28 28. Uiteraard kunt u uw vraag ook stellen via onze online aanmeldformulier.