Persoonlijke verzorging

Mensen met een handicap, beperking of aandoening die niet in staat zijn om dagelijkse zelfzorg toe te passen, kunnen hierin ondersteund of geholpen worden. Deze persoonlijke verzorging verbeterd de zelfredzaamheid.

Denk bij deze persoonlijke zorg aan hulp bij het wassen, douchen, aankleden, een bed opmaken of uiterlijke verzorging zoals scheren, handverzorging, voet- en overige huidverzorging. Ook is hulp mogelijk met naar het toilet gaan, het verwisselen van incontinentiemateriaal en meer. Daarnaast bieden onze medewerkers ook ondersteuning, hulp en begeleiding bij het eten en drinken, bijvoorbeeld het toedienen van sondevoeding, de medicijninname, helpen ze met in en uit bed of bad komen, een juiste houding op de bank of stoel nemen en meer.

Kosten

Alle persoonlijke zorg die geboden wordt in het ziekenhuis, in de huisartsenpraktijk of aan huis, valt onder de Zorgverzekeringswet (Zvw). Sinds 2015 valt ook de wijkverpleging onder deze wet. Er geldt geen eigen bijdrage voor persoonlijke zorg in eigen omgeving en u betaalt geen eigen risico.

Meer weten?

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie over wat ZorgMee voor u kan betekenen? Neem dan contact op met onze zorgconsulent. Dit kan telefonisch via 020-244 28 28. Uiteraard kunt u uw vraag ook stellen via ons online aanmeldformulier.

Belafspraak met wijkverpleegkundige

U kunt een terugbelafspraak inplannen met de assistente als u de wijkverpleegkundige telefonisch wilt spreken. De assistente noteert uw gegevens en de aard van uw contact. Ze belt u dan zo snel mogelijk terug.

Bent u geïnteresseerd in een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden bij ZorgMee? Verzend dan onderstaand formulier en wij maken zo spoedig mogelijk een afspraak met u.